dantu implantai

Dantų implantavimas – vienas didžiausių šiuolaikinės odontologijos laimėjimų

Daugelis iš mūsų jau žinome, kad dantų implantai yra natūralių dantų pakaitalas, kuris laiko karūną arba tiltą lyg šaknis laikytų dantį. Odontologai teigia, kad tai vienas didžiausių šiuolaikinės odontologijos laimėjimų. Tačiau visa tai yra neįmanoma be odontologijos šakos, vadinamos dantų implantavimu. Dantų implantavimas apima iškritusių arba pašalintų dantų rekonstrukciją, jų sutvarkymą, sutvirtinimą sintetinėmis arba natūraliomis medžiagomis.

Štai keli pagrindiniai dantų implantavimo būdai:

Pagal etapų skaičių:
1) Trijų etapų implantacija. Pirmame etape būna atkeliamos dantenos, tuomet įsriegiamas implantas, gleivinė siuvama. Antrame etape po pusės metų atveriamas į kaulą įstatytas implantas ir uždedama gijimo galvutė. Paskutiniame trečiajame etape jau pradedamas dantų implantavimas. ; 2) Dviejų etapų implantacija. Pirmajame etape būna atkeliamos dantenos, o antrajame gijimo galvutė arba laikinas dantis su implantu.

Pagal laiką po danties pašalinimo:
1) Implantas įdedamas iškart po danties pašalinimo (momentinė implantacija). ; 2) Pilnai sugijus danties šalinimo vietai po pusės metų ir daugiau (atidėtoji implantacija).

Pagal dantų implantų aprkovimą: 1) Laikinas arba nuolatinis protezas uždedamas 24-72 valandas (betarpiškas aprkovimas). ; 2) Protezuojama po implantų prigijimo (atidėtasis apkrovimas arba osteointegracija).

Apibendrinant galima teigti, kad dantų implantavimas ne veltui yra vadinamas vienu didžiausiu šiuolaikinės odontologijos laimėjimu. Yra gausybė metodų, kurių dėka chirurginis įsikišimas yra minimalus. Dėl to sumažėja skausmas, tinimas, antibiotikų vartojimas. Be to, praktiškai neegzistuoja amžiaus cenzas. Tiesa, kokybiški dantų implantai yra būtina sąlyga.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top