Obstrukcinis bronchitas

Ką mes žinome apie obstrukcinį bronchitą?

Bet kokia liga yra nemaloni žmogui ir aplink jį esantiems giminaičiams bei draugams. Kad ir kokia ji būtų, į gyvenimą atnešą chaoso, susirūpinimo. Obstrukcinis bronchitas taip pat yra viena iš tų ligų, apie kurias per daug nekalbama, tačiau ji labai apsunkina žmogaus gyvenimą. Tad pasikalbėkite šiek tiek apie šią ligą, sužinokime, kas tai per liga ir ar galima nuo jos pabėgti.

Obstrukcinis bronchitas – kas tai?

Obstrukcinis bronchitas yra jau paūmėjusio bronchito forma, atnešanti žmogui pastovių problemų kvėpuojant. Obstrukcinis bronchitas vadinamas chroniška liga, tai reiškia, kad ši liga trunka ilgą laiką, nėra vienalaikis susirgimas. Sergant šia liga organizmas nuolatos silpsta, o obstrukcinio bronchito sukeliami simptomai taip pat stiprėja.

Obstrukcinis bronchitas būna dviejų formų: chroniško bronchito ir emfisemos. Chroniško bronchito metu žmogus nuolatos kosėja, jam renkasi skrepliai, jis dūsta. Ši liga gydomi tik profesionalų pagalba, namuose jos išsigydyti neįmanoma, kadangi reikia tam tikrų vaistų ir priežiūros. Emfisema pasireiškia taip pat dusuliu, o ši forma pasižymi plaučių alveolių pažeidimu, tad tai reiškia, kad jos namuose išsigydyti neįmanoma ir būtina kuo skubiau kreiptis į daktarus.

Obstrukcinio bronchito simptomai

Aptardami obstrukcinio bronchito formas, jau įvardijome keletą simptomų, pagal kuriuos galima atpažinti, kad liga yra rimta ir ją būtina kuo skubiau gydyti. Simptomai:

  • Nuolatos apimantis dusulys.
  • Net ir ilsintis švokščiama.
  • Dirbant kasdienius darbus trūksta energijos.
  • Periodiškas, sunkus kosulys.
  • Kojų patinimas
  • Panagių ar net lūpų pamėlynavimas.

Kaip apsisaugoti nuo obstrukcinio bronchito?

Obstrukcinis bronchitas atsiranda dėl daugelio priežasčių. Viena iš jų – rūkymas. Jeigu rūkote ir pradedate jausti nemalonius simptomus, tokius kaip dusulys, kosėjimas, tuojau pat meskite rūkyti ir kreipkitės į šeimos daktarą. Šiuo atveju nuo obstrukcinio bronchito galite apsisaugoti apskritai net nepradėdami rūkyti.

Susirgti obstrukciniu bronchitu galite ir tuo atveju, jeigu dirbate su cheminėmis medžiagomis ar dujomis. Todėl norėdami to išvengti, kreipkitės į darbdavius, kurie padėtų jums apsisaugoti nuo šių veiksnių. Nešiokite kaukes, periodiškai vėdinkite patalpas, laikykitės higienos ir stenkitės visais būdais išvengti nemalonių simptomų.

Jeigu pajutote bet kokius ligos simptomus, nedelsiant kreipkitės į specialistus, kurie padės jums ir jeigu nebus vėlu, pašalins šią ligą visam laikui.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top