Kokius žaislus reikia pirkti vaikams?

Kiekvieną atostogų sezoną tėvus užplūsta reklaminiai žaislai, kurie padarys jų vaiką laimingesnį, protingesnį ir sėkmingesnį. Paprastai juose naudojamos naujausios technologijos, jie kelia triukšmą arba yra kažkaip unikalūs – ir dažnai yra brangūs. Arba jie yra naujausio filmo ar naujausio populiaraus vaizdo žaidimo leidimo atkarpos. Tačiau yra trijų rūšių žaislai, kuriuos visi tėvai turėtų dovanoti savo vaikams.

Žaislai, kuriems reikia vaizduotės – ir kuriuos galima naudoti įvairiais būdais. Vaikai turi išmokti viską apgalvoti, sugalvoti idėjų ir būti kūrybingi.

Štai keletas žaislų, kurie skatina kūrybiškumą ir vaizduotę, pavyzdžių:

  • blokeliai (puikūs yra paprasti mediniai) arba statybiniai komplektai, iš kurių galima pastatyti daug įvairių dalykų
  • medžiagos rašymui, piešimui ir tapybai – su daugybe tuščio popieriaus. Vietoj popieriaus lapelių vyresniems vaikams galite nusipirkti tuščių knygų arba tuščių komiksų.
  • lėlių nameliai – kuo paprastesni, tuo geriau – į juos gali patekti žmonės (tiek mergaitėms, tiek berniukams).
  • automobiliai, laivai, lėktuvai – paprasti, neelektroniniai. Jei perkate takelius, pirkite tokius, kuriuos galima pertvarkyti. Apsvarstykite galimybę įsigyti miesto žaidimų kilimėlį, ant kurio automobiliai galėtų važinėti. Galite rasti https://www.funnybubbles.lt/collections/dovanos-vaikams-nuo-7-metu
  • Virtuvėlė (pridėkite prijuostę ir virėjo kepurę). Galite rasti https://www.funnybubbles.lt/collections/dovanos-vaikams-nuo-6-metu
  • Teminiai drabužiai – pavyzdžiui, pelerinos, chalatai, burtininko kepurės, kaubojiškos kepurės

Jei pirmoji jūsų reakcija yra ta, kad jūsų vaikui tai bus nuobodu, tuomet dar labiau verta juos pirkti. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, vaikams reikia nuobodžiauti, nes nuobodulys ugdo kūrybiškumą. Jei jie nuolat pramogauja, jie niekada neišmoks pramogauti patys – ir jie praleis svarbias galimybes kurti ir tyrinėti.

Žaislai, skatinantys bendravimą – ypač su tėvais ir globėjais. Vienas dalykas, kurį sužinojome apie vaiko vystymąsi, ypač su mažais vaikais, yra tai, kad vaikų ir suaugusiųjų sąveika „tarnauti ir grąžinti“ yra labai svarbi kuriant ryšius smegenyse . Jie taip pat labai svarbūs kuriant santykius, o stiprūs tėvų ir vaikų santykiai turi įtakos vaikų emocinei sveikatai. Sukurti tą pagrindą vaikystėje taip pat tikrai apsimoka, nes kai jie tampa paaugliais, stiprūs santykiai su tėvais sumažina tikimybę patekti į bėdą.

Taigi pirkite žaislus, kuriais galėtumėte pasidalinti su vaiku. Daugelis aukščiau pateiktų pavyzdžių gali pasiūlyti bendrą patirtį; pavyzdžiui, galite žaisti restoraną su vaiku arba statyti kaladėles. Štai keletas kitų idėjų:

  • Žaidimai! Nesvarbu, ar tai šaškės, ar stalo žaidimas, žaidimai gali būti puikus būdas žaisti kartu. Kiekvienai amžiaus grupei yra daugybė žaidimų; Atlikę „geriausi šeimos stalo žaidimai“ „Google“ paiešką gausite daug pasiūlymų.
  • palapinė – arba didelė, kurioje galima stovyklauti kartu, arba mažesnė, kurią galite naudoti svetainėje ir leisti laiką kartu
  • racijos

Žaislai, kurie priverčia jūsų vaiką judėti. Mankšta ne tik svarbi jūsų vaiko sveikatai, bet ir vaikystėje pradėti pratimų įpročiai gali išlikti visam gyvenimui. Keletas pavyzdžiai:

  • kamuolys (futbolo kamuolys, beisbolas, krepšinis) 
  • šokinėjimo virvės
  • riedučiai ar pačiūžos
  • paspirtukas ar dviratis (nepamirškite pasiimti ir šalmo)
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top