Dėl saiko pojūčio dar niekas nemirė, tačiau nesaikingumas su kuriuo susiduria žmogus, kartais gali atnešti labai nelauktų ir nemalonių pasekmių. Žmonių nesaikas dažniausiai pasireiškia vartojant vienokius ar kitokius maisto produktus. Ypač dažnai šiuo produktu tampa druska, kai žmonėms ji prieskoniu tampa visur ir visada. Rekomenduotina norma, kurią organizmas turi gauti dienos metu yra šiek tiek daugiau nei arbatinis šaukštelis.
Nesvarbu kokią druską renkamės, svarbiausia yra jodo kiekis joje, kuris yra vienas iš pagrindinių dalyvių skydliaukės veikloje. Atlikus skydliaukės tyrimus ir paaiškėjus, jog trūksta jodo, žmogus patenka į riziką dėl organizmo vystymosi, protinio atsilikimo bei strumos atsiradimo. Taip pat jodo pakankamumu organizme turėtų būti aprūpintos ir nėščiosios, antraip jo trūkumas gali sukelti vaisiaus gimimo komplikacijų.
Lietuvoje nesant druskos kasyklų yra naudojama atvežtinė druska iš Lenkijos ar Baltarusijos. Apskritai druskos rūšių yra labai įvairių, tačiau norint išsirinkti tinkamiausią reikia turėti ir tam reikiamų žinių. Vienos populiariausių šiuo metu yra jūros druskos, tokios kaip prancūziška, dribsnių pavidalo ar Fleur de sel. Skirtumą tarp jų galima rasti ne vieną: skiriasi ir spalva, ir pačia sudėtimi bei skonio savybėmis. Bene didžiausias pranašumas prieš įprastinę druska yra tas, kad ši yra mažiau perdirbama, todėl joje lieka daugiau naudingųjų elementų.
Kadangi teigiamas poveikis gaunamas vartojant jūros druską jau yra įrodytas, ji vis dažniau žmonėms tampa kaip įprastos druskos alternatyva.